Oldemarkt heeft letterlijk als achtertuin het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Vanaf Oldemarkt kunt u zowel per fiets als lopen het Park in om dat het moois te ervaren dat het Nationaal Park biedt.

Laagveenmoeras met Otters
Het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa herbergt niet alleen de unieke Grote vuurvlinder, maar ook veel andere flora en fauna. Vooral niet te vergeten de Otter! In het eind van de jaren tachtig van de vorige eeuw werd dit symbool van het Nationaal Park Weerribben-Wieden dood gereden. Een succesvolle herintroductie in 2002 met gevangen Otters uit Zweden en de Baltische staten had succes. De in de Weerribben-Wieden uitgezette Otters doen het goed en hebben hun nakomelingen inmiddels over heel Nederland verspreid, zelfs tot in Duitsland. Helaas is het verkeer nog steeds de grootste vijand, ieder jaar vallen er slachtoffers.

Libellen
In Nederland komen ruim 70 soorten libellen voor. In de Weerribben-Wieden leven ruim 50 soorten! Er is geen plek in Europa waar zo veel soorten in één gebied voorkomen dan in de Weerribben.

Moerasplanten
De typische moerasplanten als de Ronde zonnedauw, de Wateraardbei en de Waterzuring zijn naast vele anderen te vinden in het Nationaal Park.

Nationaal Park Weerribben-Wieden is een van de meest bijzondere gebieden van Nederland. Een verleden vol veen, turf en riet levert een beeldschoon heden op. Adembenemende natuur, eindeloze waterpartijen en historische stadjes en dorpen waar het gezellig winkelen en heerlijk eten en drinken is.

Voor meer informatie kijkt op de website: https://www.visitweerribbenwieden.com/

Menu