Welkom in Oldemarkt – Weerribben Wieden

  1. Home
  2. Welkom in Oldemarkt – Weerribben Wieden

Welkom in Oldemarkt!

Oldemarkt is centraal gelegen in de Kop van Overijssel. Het vervult daardoor een regionale functie.

Oldemarkt ligt te midden van drie verschillende en unieke landschapstypen:
. Als u een paar kilometer zuid- of westwaarts gaat, komt u in het Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste aaneengesloten moerasgebied van Noordwest Europa.
. Gaat u in westelijke richting naar Paasloo dan ziet u het prachtig coulisse-landschap met mooie oude houtwallen en één van de oudste kerkjes van Overijssel.
. Ten noorden van Oldemarkt wandelt of fietst u door het veenweidegebied (de broeklanden) van het grensriviertje de Linde. En steekt u het riviertje over dan u bent in Friesland, Ga eens kijken bij de drukbevaren Driewegsluis.

Kortom: Heel veel plezier in Oldemarkt en haar prachtige omgeving.

TOP Oldemarkt
Het Toeristisch Overstap Punt (toon op de kaart) is gelegen aan de rotonde op de kruising van de Ossenzijlseweg en de Hareweg. Vanuit deze plek kunt u mooie wandelingen en fietstochten maken door de unieke omgeving van ons dorp.

Een bezoek aan het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl is zeker de moeite waard. U vindt daar alle informatie over de Weerribben-Wieden.

Oldemarkt ligt aan het Jabikspaad, de wandel- en fietsroute van St. Jacobiparochie (Friesland) naar Hasselt (Overijssel) en verder naar Santiago de Compostella. In Oldemarkt vindt u: restaurants, snackbars, een supermarkt en verder winkels op allerlei gebied.

Menu