Eten & Drinken
Overnachten
Varen
Activiteiten
Informatie

LAMBERTUSMARKT

In 1973 nam Willem Boekee het initiatief om op de Hemelvaartsdag een jaarmarkt te organiseren. Dit werd direct een succes. Het aanvankelijke idee van een kunst- en antiekmarkt groeide binnen enkele jaren uit tot een in de wijde omtrek bekende jaarmarkt. Met een verwijzing naar de oorspronkelijke middeleeuwse jaarmarkt die 10 dagen duurde en moest worden beëindigd op de sterfdag van de Heilige Lambertus kreeg deze markt de naam St. Lambertusmarkt.

Ruim 180 kramen actief
De Lambertusmarkt is in de loop van de jaren gegroeid tot een volwaardige jaarmarkt en is wijd en zijd een begrip geworden in de regio. Met ruim 180 kramen, goed voor zo’n twee kilometer aan marktwaren, en een jaarlijkse bezoekersaantal van ruim 25.000 bezoekers behoort het bij consument en marktkooplui tot een van de aantrekkelijkste jaarmarkten op Hemelvaartsdag.

Activiteiten tijdens Lambertusmarkt
Naast de markt zelf valt er genoeg te zien en te beleven. Zo wordt er voor deze ene dag een waar kinderparadijs opgebouwd compleet met springkussens, een zweefmolen en een bungee-trampoline. Dit alles is te vinden op het Marktplein van Oldemarkt.

Ook is op die dag het enige echte radio-museum “Radio Home Museum” in Oldemarkt geopend. In dit museum kunt u de collectie van Jannes Punter bewonderen. Hij verzamelt namelijk oude radio’s, bandrecorders en randapparatuur en stelt een deel van zijn verzameling (zo’n 200 apparaten) hiervan tentoon in het museum. Jannes Punter weet veel te vertellen over de verschillende radio’s en bandrecorders, die trouwens allemaal werken.

Contactgegevens
Stichting Lambertusmarkt Oldemarkt
E-mail: info@lambertusmarkt.nl
Website: http://www.lambertusmarkt.nl 

Deze map bestaat niet. Maak deze aan.