Eten & Drinken
Overnachten
Varen
Activiteiten
Informatie

Musea in Weerribben-Wieden

In Oldemarkt en haar directe omgeving treft u een aantal musea aan, die een bezoek absoluut de moeite waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan het authentieke Radio Home Museum in een oud en authentiek pand in Oldemarkt, of aan het Harmonium Museum in Paasloo. Ook kunt u in het Historisch Centrum IJsselham diverse exposities bezoeken en het archief van van de vereniging bekijken.

Hieronder treft u een overzicht aan van Musea in en om Oldemarkt:

In het Radio Museum kunt u de collectie van Jannes Punter bewonderen. Hij verzamelt namelijk oude radio’s, bandrecorders en randapparatuur en stelt een deel van zijn verzameling hiervan tentoon in het Radio Home Museum.

Openingstijden van 1 mei tot 31 oktober: woensdag, vrijdag en zaterdag van 10:30 tot 17:00 uur

Contactgegevens 
Radio HOME museum
Jannes Punter
Hoofstraat 146
8375 AV OLDEMARKT
Tel. 0611 274 390
Website: http://radiohomemuseum.webs.com/
Toon op de kaart

In het Harmonium museum staan ruim 50 gerestaureerde instrumenten waaronder unieke exemplaren. Het kleinste exemplaar is een harmonium welke op een schip gebruikt is. Het grootste heeft in de hervormde kerk van Noordwolde gestaan. Drukwindharmoniums komen uit Parijs, Stuttgart en Brussel. Zuigwindharmoniums komen o.a. uit Amerika, Duitsland, Engeland en Canada.

Bij een bezoek wordt een rondleiding gegeven, ieder harmonium heeft z’n eigen verhaal! De harmoniums worden tijdens de rondleiding bespeeld.

Openingstijden in de weekenden van mei tot september: zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur

Contactgegevens
Harmonium Museum
Henk Braad
Horstweg 2
8378 JE PAASLOO
Tel. 0561 452 109
E-mail: henkbraad@ziggo.nl
Website: http://harmoniummuseumpaasloo.webs.com/
Toon op de kaart

De Historische Vereniging IJsselham is opgericht op 16 september 1992 en heeft inmiddels ca. 660 leden. De vereniging is vertegenwoordigd in het Museumberaad Steenwijkerland, een koepel van musea en historische verenigingen in de gemeente Steenwijkerland.

Het doel van de vereniging is: het bevorderen van de belangstelling voor onderzoek naar de geschiedenis van de voormalige gemeente IJsselham, met daarin de dorpen en streken Oldemarkt, Paasloo, Ossenzijl, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Baarlo, Muggenbeet, ‘t Nederland, Wetering en Scheerwolde.

De vereniging beschikt over een tentoonstellingsruimte met wisselende exposities. Kijk voor actuele exposities op de website van de vereniging.

Contactgegevens
Historisch Centrum IJsselham
Hoofdstraat 23A
8375 AK OLDEMARKT
Website: http://www.historischeverenigingijsselham.nl
Toon op de kaart