Eten & Drinken
Overnachten
Varen
Activiteiten
Informatie

WANDELEN IN EN ROND OLDEMARKT

Oldemarkt ligt aan de rand van de Weerribben, met in het westen Ossenzijl en de polders en oostwaarts het oude houtwallenlandschap. Het monumentale kerkhofje van Paasloo is bekend om het graf van de dichter J.C. Bloem en de oude kerk in schuurvorm. Aan de noordkant vormt het lieflijke riviertje de Linde de grens met het Friese Weststellingwerf en natuurreservaat de Rottige Meente.

Oldemarkt is de perfecte plek en het uitgangspunt om te genieten van de natuur! Oldemarkt ligt aan de kop van Nationaal Park Weerribben-Wieden en aan de zuidzijde van de Rottige Meenthe. Oldemarkt beschikt over alle faciliteiten om uw wandeltocht zo plezierig mogelijk te maken.

Graag tot ziens in Oldemarkt, een prachtige ontdekking!

Toeristisch Overstap Punt (TOP)

Oldemarkt heeft op op de hoek van de Ossenzijlerweg en de Hareweg (nabij de Waterbuffelfarm) een TOP. U kunt aan de overkant parkeren en gaan wandelen via de routes op het infobord van het Wandelreijk.  Ook treft u een kaart aan met een prachtige verkenningstocht langs de oude gevels van Oldemarkt en wandel- en fietsroutes in de omgeving.

Vanaf deze TOP start ook de digitale Cultuurhistorische Wandelroute door Oldemarkt. Download gratis de ‘izi.TRAVEL’ app in de Google Playstore of iOS App Store en scan de volgende QR code om deze prachtige wandelroute door Oldemarkt te beleven:

 

Wandelen in de Kop van Overijssel

Het wandelnetwerk is een prachtig middel om de Kop van Overijssel te ontdekken. Met meer dan 550 kilometer aaneengesloten netwerk en 60 kant-en-klare rondwandelingen bent u voorlopig nog niet uitgewandeld. U kunt helemaal zelf uw route bepalen.
U start uw wandeling bij één van de 24 startpunten in de Kop. Bij ieder startpunt vindt u een informatiepaneel met daarop de routes en informatie van de directe omgeving. Iedere route heeft een eigen kleur en lengte. Langs de wandelpaden vindt u routepalen met gekleurde pijlen. U volgt de gekleurde pijlen van de door u gekozen route. Onderweg kunt u de route inkorten of uitbreiden. Maak uw dagje uit compleet met een bezoek aan een streekmuseum of kom even op adem op een sfeervol terras. Op het Marktplein in Oldemarkt bevindt zich een informatiepaneel van het Wandelnetwerk of kijk op: www.wandelreijk.nl.

Het Jabikspaad
Het Jabikspaad is een wandel- of fietsroute van St. Jacobiparochie in NW Friesland naar Hasselt in Noord Overijssel. Het traject voert over de vette klei op het Bildt, door de wijde verten van de greidhoek in Midden Friesland, de romantische bossen bij Oranjewoud en de waterrijke wereld van Noordwest Overijssel. Het weer kent hier vele gezichten en op dit 150 kilometer lange traject hoor je zelfs vier verschillende talen.
Voorwaar een prima aanloop op de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela! Een stempelpost vindt u bij Jan van der Werke Hoofdstraat 47 in Oldemarkt. Meer info op: http://www.jabikspaad.nl/

Wandel3daagse
Sinds 2014 organiseert de stichting Weerribben-Wieden Wandel3Daagse een driedaagse wandeltocht vanuit Paasloo door de landschappen van de Kop van Overijssel. Ook dit jaar zal dit evenement worden gehouden in het eerste weekend van september. Meer informatie kunt u vinden op: www.ww3d.nl.

Wandelroutes plannen
Wilt u een route plannen op het Wandelnetwerk Overijssel dan kunt van deze link gebruik maken: planner.gps.nl/wandelnetwerk.html.

Kijk ook eens op de website van route.nl voor prachtige wandelingen vanuit Oldemarkt: www.route.nl

Wandelroutes Natuurpad De Weerribben-Wieden
Klik hier om informatie te krijgen over het natuurpad bij het Buitencentrum van De Weerribben.