Eten & Drinken
Overnachten
Varen
Activiteiten
Informatie

Waterbuffelfarm Oldemarkt

In Oldemarkt treft u een unieke Waterbuffelfarm! Hier kunt u Waterbuffels zien, vele Natuurproducten kopen in de Landwinkel zoals Monzerella en waterbuffelvlees, u kunt speciale arrangementen boeken zoals een buffeltoer door de Weerribben-Wieden met een huifkar en nog veel meer. Kijk op de website van de Waterbuffelfarm voor een compleet overzicht van alle mogelijkheden.

De farm telt zo’n 130 waterbuffels. De buffels van de farm lopen in natuurgebieden zoals de Weerribben-Wieden, Kalenberg en kunnen de hele dag genieten van het natuurlijke gras en water. Ook komen er wekelijks nieuwe stierkalfjes bij die worden opgehaald bij andere waterbuffelboerderijen. Bijzonder aan de waterbuffels is dat ze zich gaan hechten aan hun verzorgers. Ze zijn groot en log en hebben hun eigen willetje. Wanneer ze iets niet willen is het moeilijk ze in beweging te krijgen.

De waterbuffel komt oorspronkelijk uit Azië. Hij wordt ook wel “karbauw” genoemd. In het wild komt het dier voor in India, Nepal, Bhutan en Thailand. Daarnaast wordt de waterbuffel veel als werkdier gehouden, bijvoorbeeld voor het ploegen van een sawah.

Volwassen dieren kunnen 300 tot 1200 kg zwaar worden; meestal zijn de mannetjes zwaarder dan de vrouwtjes. Als gevolg van genetische isolatie varieert het gewicht zeer afhankelijk van het gebied. De voorouders van waterbuffels leefden waarschijnlijk in Zuid-Azië, van India tot Indochina.

In het wild kunnen waterbuffels zo’n 25 jaar oud worden en in gevangenschap werd de oudste 29 jaar.

 

Contactgegevens
De Waterbuffelfarm
Gebruik met Navigatie het adres: Hareweg 6a Oldemarkt
De toegang is achterom (Ossenzijlerweg 5)
8375 EA Oldemarkt
Mob: 0630 353 018
E-mail: info@waterbuffelfarm.nl
Website: http://www.waterbuffelfarm.nl
Toon op de kaart