Eten & Drinken
Overnachten
Varen
Activiteiten
Informatie

Fietsen vanaf Oldemarkt

Oldemarkt ligt midden in een weergaloos fiets- en wandelgebied

Oldemarkt is het perfecte uitgangspunt om te genieten van de natuur! Oldemarkt ligt aan de noordelijke rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden en aan de zuidzijde van de Rottige Meente met het lieflijke riviertje De Linde. Westelijk vindt u het oude houtwallen landschap met Paasloo dat bekend is van het graf van de dichter J.C. Bloem en de oude kerk in schuurvorm. Verderop liggen de oude vestingstad Steenwijk en de natuurgebieden De Woldberg en De Eese. Allemaal eenvoudig met de fiets te verkennen.

Oldemarkt beschikt over alle faciliteiten om uw fietstocht zo plezierig mogelijk te maken.

Graag tot ziens in Oldemarkt, een prachtige ontdekking!

Toeristisch Overstap Punt (TOP)

Toeristisch Overstap Punt
Op de hoek van de Ossenzijlerweg en de Hareweg in Oldemarkt treft u een Toeristisch Overstap Punt (nabij de Waterbuffelfarm) aan, waar u aan de overkant uw auto kunt parkeren en uw fietstocht kunt beginnen.

Ook treft u een kaart aan met wandel- en fietsroutes in de omgeving en een prachtige verkenningstocht langs de historische panden in het dorp Oldemarkt.

 

Fietsknooppunten en fietsroutes

Fietsknooppunten
Oldemarkt ligt in het fietsknooppuntennetwerk van de Kop van Overijssel en is verbonden met het knooppuntennetwerk van Friesland. Met deze route uitgezet door de ‘Stichting Nederland Fietsland’ fietst u door de Weerribben en de Rottige Meente, het land van kraggen en trilveen, weren en ribben.

De Fietsknooppuntkaart van de Kop van Overijssel kunt u kopen in Oldemarkt bij Book en Gifts aan de Hoofdstraat 21 (toon op de kaart) of in het Buitencentrum De Weerribben van Staatsbosbeheer in Ossenzijl.

Fietsroute De Weerribben
Door Staatsbosbeheer en Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn een drietal fietstochten uitgezet door De Weerribben van 23 km, door De Wieden van 34 km en een ‘Rondje Gezond’van minimaal 40 en maximaal 75 km. Voor meer informatie klik hier.

Fietsroute Kuinderbos
In het Kuinderbos zijn veel mooie fietspaden. Er is ook een speciale ATB route in het Kuinderbos.

Fietsroutes op Route.nl
Op de website van route.nl vindt u een aantal schitterende fietsroutes in en rond Oldemarkt, zie www.route.nl. De routes voeren bijvoorbeeld langs De Pol naar het bos- en heidegebied achter Steenwijk of via Spanga naar Echtenerbrug in Friesland.